Lunch ihop - Så enkelt minskar du dina elkostnader
Elnätkostnaderna stiger sakta men säkert och energipriserna är svajiga. Med småländsk snålhet kan man komma långt och energieffektivisering är en quick-fix för att reducera dina elkostnader. Tobias Hildingsson från Swede-Wheel ger dig sina bästa tips!
Swede-Wheel har genomfört framgångsrik energieffektivisering under flera år och har reducerat förbrukningen med 15-20% sedan 2021.
Startskottet var elmätning genom Almis projekt Inkomst 4.0, där sju mätsensorer placerades ut för att identifiera onödig elförbrukning. Redan efter ett par veckor såg man var man skulle sätta in åtgärder och de flesta förändringar var enkla och billiga att genomföra.
I detta lunchseminarium berättar Tobias Hildingsson om:
- hur man har gått till väga
- vilka förändringar man gjort och
- vilken effekt det haft
Du får praktiska tips och Almis rådgivare finns på plats med råd och erbjudanden.
Energieffektivisering blev extra viktigt när energipriserna gick i taket under vintern 2022-2023, men även om priserna är lägre nu så är de opålitliga. Vi måste vänja oss vid timpriser som varierar mellan noll till flera kronor per kWh.
Det finns inga garantier för hur energipriserna blir framöver, men en sak är helt säker och det är att elnätskostnaderna stiger stadigt. De kostnaderna är ju desamma över hela året och därför har energieffektivisering egentligen ännu större positiv inverkan på nätkostnaderna.
Seminariet är kostnadsfritt och inleds med gemensam lunch.
Lunch ihop är ett tillfälle där vi tillsammans får ha trevligt men också ett tillfälle där vi får mer information om viktiga frågor för näringslivet i Jönköpings län. Det är ett återkommande samarrangemang av Almi, Företagarna och Svenskt Näringsliv för ett starkare näringsliv i vårt län.
ÖVRIG INFORMATION
Lunchträffen genomförs som en del av 'Nästa generations affärer' (NGA) - ett projekt med fokus på mer hållbara affärer genom affärsutvecklingsinsatser inom strategiskt hållbarhetsarbete, digitalisering, cybersäkerhet och energieffektivisering.
NGA genomförs i samarbete med Jönköping University och Energikontor Norra Småland samt finansieras av Europeiska Regionalfonden, Region Jönköpings län och Almi Företagspartner Jönköping AB.