Vad behöver jag känna till om min egen och andras kulturer för att lyckas på exportmarknaden? Hur kan jag förbereda mig för att undvika kulturkrockar? Vad får man fråga om egentligen och vilka krav har man rätt att ställa?
Låt oss ta en titt på kulturkrockarna. Både de krockar som kan uppstå när ett bolag finns på flera olika marknader i världen, kanske är ägda från ett annat land eller dagligen samexisterar med andra sajter i andra länder och de krockar där mångkulturen är en del av vardagen runt konferensbord och kaffeautomater. Hur kan vi förstå vår egen kultur för att bättre förstå andras? Vi tittar på kulturkrockarna på jobbet utifrån synen på kommunikation, feedback, ledarskap, beslutsfattande, förtroendekapital, tidsuppfattning och förmågan att övertyga andra. Vi kikar på när religion blir en del av de kulturella utmaningarna och vi pratar om respekt och ödmjukhet och hur det förhåller sig till svensk arbetsrätt.
För vem? Denna workshop riktar sig till små och medelstora företag som vill förbereda sig inför en internationell expansion men också till företag som redan idag exporterar till någon eller några marknader.
FöreläsareJosefine Arenius är en tredjedel av bolaget We Are Mountain som fokuserar på krockar i organisationer. Bland företagets kunder finns kommuner, regioner och företag på såväl den lokala som globala marknaden.
Hur går det till? Gruppen träffas under en förmiddag och vi kombinerar seminariet med både information och gruppdiskussioner där ni i gruppen får möjlighet till erfarenhetsutbyte och belysa frågor från olika perspektiv.
*= i priset ingår en hel workshopserie som består av 4 föreläsningar/workshops under 2025. Du betalar för hela serien som består av följande tema:
Kontakta
caroline.nordstrom@almi.se vid frågor och funderingar
Erbjudandet är en del av projektet Gränslösa Företag med fokus på att förbättra de små och medelstora företagens hållbara tillväxt och konkurrenskraft och stärka det regionala arbetet med internationalisering inom ramen för Regional exportsamverkan (RES). Fler företag ska dra nytta av de tjänster som exportfrämjande aktörer och andra inom stödsystemet erbjuder, baserat på företagens behov. Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Tillväxtverket och Region Östergötland