Från vänster, Erik Lax,
Anders Berggren,
Fredrik Andersson, 
Håkan Krook, Andreas Holmberg, 
Ola Gravenfors, Jonas Falck, Peter Falck

Almi Invest gör delexit i Halon Security AB

Pressmeddelande

Publicerat:

03 okt. 2024, 05:30

Pressmeddelande

Almi Invest genomför en delexit i mjukvarubolaget Halon, där finska Intera Partners nu går in som ny huvudägare. Almi Invest investerade i Halon redan 2013. Bolaget specialiserar sig på mjukvara för e-postinfrastruktur, riktad mot tjänsteleverantörer och företag med de mest krävande och storskaliga användningsområdena.

- Vi är mycket glada över att ha fått vara en del av Halons resa. Ledningsgruppen under Anders Långsveds ledning har framgångsrikt utvecklat bolaget till den ledande aktören inom mjukvara för e-postinfrastruktur. För Almi Invest är detta en bekräftelse på hur vi långsiktigt kan stötta svenska tillväxtfokuserade företag på deras tillväxt- och expansionsresa, säger Fredrik Andersson, Investment Manager på Almi Invest.

Halon har över 100 kunder i 30 länder och har genomgående visat en imponerande tillväxt. Med en årlig intäktsökning på cirka 30 procent nådde bolagets omsättning 49 miljoner SEK under 2023. Sedan grundandet i Göteborg år 2010 har Halon etablerat sig som en del av Västsveriges framväxande högteknologiska ekosystem, som under det senaste decenniet gett upphov till flera globala framgångshistorier.

- Under de senaste tio åren har Halon vuxit mot vårt mål att bli branschstandard för e-postinfrastruktur, globalt. Vi är tacksamma över det fantastiska stödet från Almi Invest, som har varit avgörande för vår resa och utveckling. Deras engagemang och know-how har varit en viktig del i att hjälpa oss förverkliga våra ambitioner och fortsätta växa på en internationell marknad, säger Anders Långsved, VD på Halon.

- Almi Invest gjorde sin första investering i Halon 2013, och det är väldigt glädjande att se att vår uthållighet gett resultat. Bolaget får nu en ny och stark huvudägare som uttryckt viljan att stötta Halons fortsatta expansion, vilken även vi kommer att vara en del av genom fortsatt engagemang och delägande. Resan fortsätter alltså, säger Henrik Jansson, Fund Manager på Almi Invest Västsverige.

Kontakt:

Fredrik Andersson, Investment Manager
+46 70 942 56 30
fredrik.andersson@almiinvest.se

Anders Långsved, VD, Halon Securuty AB
+46 70 787 81 21
anders.langsved@halon.io