Kristian Floresjö, VD på Cascade Drives

Almi Invest GreenTech investerar i Cascade Drives

Pressmeddelande

Publicerat:

23 okt. 2024, 05:30

Pressmeddelande

Almi Invest GreenTech investerar i det svenska bolaget Cascade Drives som utvecklar och tillverkar ställdon för att ersätta hydraulik i tunga industriella applikationer. Investeringen är en del av en större finansieringsrunda på totalt 40 miljoner kronor, som leds av Almi Invest GreenTech tillsammans med en amerikansk CVC (Corporate Venture Capital) knuten till en ledande global tillverkare av anläggningsmaskiner.

- Vi är otroligt stolta över den här investeringen som kommer att accelerera vår förmåga att revolutionera hur tunga maskiner drivs. Vår teknik ersätter traditionella hydrauliska system och är ett avgörande steg i industrins övergång till hållbara, helelektrifierade lösningar – och vi är fast beslutna att leda denna förändring på global nivå, säger Kristian Floresjö, VD på Cascade Drives.

- Investeringen i Cascade Drives ligger helt i linje med vår ambition att investera i företag som driver hållbar teknologiutveckling med stor klimatnytta via kommersiellt skalbara lösningar, säger Jörgen Bodin, Fondchef Almi Invest GreenTech.

I finansieringsrundan deltar även befintliga investerare, däribland Industrifonden och EIT InnoEnergy, vilket stärker Cascade Drives position på marknaden och stödjer deras fortsatta utveckling inom hållbar och effektiv teknologi för industriella tillämpningar.

- Med den nya finansieringen ser vi fram emot den fortsatta kommersialiseringen av elektrifierade ställdon inom segment som steer-by-wire och materialhantering. Vårt mål är att bli en nyckelspelare i övergången till hållbara, elektriska lösningar, avslutar Kristian Floresjö.

Cascade Drives i korthet:

• Cascade Drives har en unik patenterad teknik som ersätt konventionell hydraulik med ett kraftfullt och robust elektromekaniskt system designat för tunga applikationer. Systemet är kompakt, effektivt, snabbt och exakt.

• Bolagets teknologi har testats i ett stort antal installationer och har idag ett flertal strategiska samarbeten, med bland annat en ledande aktör inom marina lastarmar, Technip Energies.

Kontakt

Kristian Floresjö, CEO
+46 70-355 66 70
kristian.floresjo@cascadedrives.com

Jörgen Bodin, Fund Manager
+46 72-205 26 79
jorgen.bodin@almiinvest.se