Överst i bilden ser vi Emma Burman från Almi Invest, tillsammans med Annie Platzer och Jonas Oskarsson från Visive. Längst ned till vänster är medgrundarna Lulzim Fazlija, Pernilla Sjöholm och Sujeb Memeti, som även är VD.

Almi Invest investerar i SolidWare

Pressmeddelande

Publicerat:

02 okt. 2024, 05:30

Pressmeddelande

Almi Invest investerar i techbolaget SolidWare, som genom produkten IDfier förhindrar digitala bedrägerier genom identitetsverifiering. Totalt tar bolaget in 1,6 miljoner kronor i denna investeringsrunda för att lansera sin första produkt. 

- Bolaget erbjuder en lösning som adresserar ett växande globalt behov, och med deras innovativa team ser vi stor potential för internationell expansion. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med SolidWare i den fortsatta expansionen, säger Emma Burman, Investment Manager på Almi Invest Småland och öarna. 

- Vi är stolta över att meddela vårt nya partnerskap med Almi Invest och Visive. Detta partnerskap representerar en betydande milstolpe för vårt företag och kommer att ge oss de resurser och den expertis som behövs för att accelerera vår tillväxt och innovation, säger Pernilla Sjöholm, medgrundare och PR-chef . 

SolidWare, baserat i Växjö, grundades 2023 och har tagit fram en teknisk lösning som hjälper företag och privatpersoner att skydda sig mot digitala bedrägerier, särskilt sådana som involverar AI-genererade identiteter och deep-fake. Med deras nya applikation kan användare verifiera varandra för att säkerställa att den andra parten är den de utger sig för att vara.

SolidWare leds av ett erfaret team med bakgrund inom mjukvaruutveckling och it-säkerhet. Teamet består bland annat av Suejb Memeti, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola, Lulzim Fazlija, mjukvaruutvecklare, samt Pernilla Sjöholm, föreläsare och bedrägeriexpert, med egen erfarenhet av digitala bedrägerier skildrat i dokumentären Tindersvindlaren.  

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Pernilla Sjöholm, medgrundare och PR chef,  
+ 46 73-945 38 90, pernilla@idfier.com 

Emma Burman, Investment Manager, Almi Invest 
+46 70-328 34 61,  emma.burman@almiinvest.se