Jörgen Bodin, GreenTech

Jörgen Bodin ny fondchef för Almi Invest GreenTech

Pressmeddelande

Publicerat:

26 aug. 2024, 06:54

Pressmeddelande

Jörgen Bodin tillträder den 1 september som ny fondchef för Almi Invest GreenTech. Jörgen har sedan år 2019 varit investment manager på Almi Invest GreenTech och tidigare arbetat som Director of Technology & Innovation på E.ON Climate & Renewables.

- Jörgen är rätt person att leda GreenTech-fonderna eftersom han har bred och djup domänkunskap, bevisat god ledarförmåga och visat att han lever Almis värderingar. Jörgen kommer att vara en god representant för GreenTech-fonderna externt och samtidigt bidra till Almi genom sin kunskap som investerare och sitt goda nätverk, säger Joachim Karlsson, vd Almi Invest.

- Den svenska riskkapitalmarknaden behöver fortsatt utvecklas och inte minst finns det ett jättebehov av att kraftigt accelerera klimatomställningen – att tillsammans med teamet hitta och utveckla svenska start-up-pärlor till internationella framgångar ser jag mycket fram emot, säger Jörgen Bodin tillträdande fondchef för GreenTech.

- Jag drivs av att göra skillnad och Almi i stort och Almi Invest GreenTech är viktiga aktörer på den svenska marknaden som verkligen gör skillnad. Jag brinner för hållbarhet och gillar att göra bra affärer och då finns det inget bättre ställe att vara på än Almi Invest GreenTech, avslutar Bodin. 

Måndagen den 16 september sker ett lanseringsevent i Malmö i Almis lokaler för uppstarten av andra generationens GreenTech-fonder.


Almi Invest GreenTech stödjer svenska tidiga startups som ska minska utsläppen av växthusgaser. GreenTech-fond om 1,2 miljarder kronor har särskilt fokus på att göra klimatsmarta investeringar som är CO2-reducerande. Almi Invest GreenTech investerar över hela Sverige.