Nu investerar Almi Invest i Nano Dentica

Pressmeddelande

Publicerat:

28 aug. 2024, 11:18

Pressmeddelande

Bolaget grundat av tandläkaren och forskaren Sebastian Franco har en innovativ metod att för att tillverka bioaktiva väldefinierade partiklar av fluorapatit. Fluorapatit finns naturligt i naturen och är starkt associerat med kariesresistens.

"Som tandläkare möter vi ofta frustrationen hos både oss själva och våra patienter när en fyllning misslyckas på grund av återkommande karies. Vecka efter vecka behandlar jag patienter med detta återkommande problem, vilket både belastar sjukvården ekonomiskt och påverkar patienternas förtroende för oss. Det var därför fluoroapatit blev en självklar lösning – en innovation som inte bara sparar pengar, utan också återställer förtroendet. Under min doktorandtid utvecklade jag en metod för att tillverka fluoroapatit, vilket öppnade dörren till massproduktion och bred användning. Jag ser verkligen fram emot att använda vår teknologi för att hjälpa mina patienter på ett hållbart sätt". berättar Sebastian Franco-Tabares.

”Trots tidig fas har man spännande resultat och IP samt, ännu viktigare, bekräftat intresse från marknaden för sitt unika värdeerbjudande”, berättar Ulrika Ågren investment manager på Almi Invest.

I samband med denna investering har man kunnat ta in en kombinerad vd/affärsutvecklare, Lukas Crisp som nu tillsammans med Sebastian ska driva bolaget framåt. Jeppe Magnusson, som följt bolaget sedan det grundades och med många år av ledande befattningar inom dentalindustrin, stärker nu upp styrelsen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulrika Ågren, Investment Manager, Almi Invest, ulrika.agren@almiinvest.se

Christer Andersson (Annevo), Sebastian Palmqvist och Jonas Qvillberg (Triathlon Group), Hans Andersson , Erik Sollenberg,