3 snabba till Ylva

Publicerat:

30 aug. 2024, 06:00

Nyhet

- välkommen till oss i Almi Nord! Vi har ställt tre snabba frågor för att presentera vår nya kollega:


Vem är Ylva Billing, hur vill du beskriva dig själv? 

Jag är en nyfiken person och tycker att det är intressant att få vara i sammanhang där utvecklingen drivs framåt. I grunden är jag ekonom men jag har fått möjlighet att arbeta med många andra intressanta och utmanande områden så jag har inte direkt hållit mig där. Jag kommer närmast från Skellefteå Science City vilket är Skellefteå kommuns innovationsbolag. Där arbetade jag som affärsutvecklare inom några olika projekt, mycket kopplat till grön omställning och hållbarhet, med fokus inom energi. Med mig i bagaget har jag erfarenheter från bland annat tillverkningsindustri, sjuk- och hälsovård och kommunen med tjänster som till exempel ekonom, affärsrådgivare, chef och projektledare. Jag har även startat och drivit eget företag.                

Varför Almi?

Almi kändes väldigt lockande genom att man arbetar så nära bolagen med frågor som de verkligen har visat att de behöver eller frågat efter. Det känns också kul att Almi inte styrs av bestämda branscher utan att vi ska ge stöd där det behövs. En påverkande faktor var också att Almi har ett uttalat mål att vi ska jobba med hållbarhet och kvinnors företagande vilket är områden som jag själv tror är viktiga.

Vad ser du mest fram emot?

Det känns jättebra att få fortsätta arbeta med att driva den gröna omställningen framåt. Även att få hjälpa till att hitta goda förutsättningar för regionens SMF att hitta vägar inom den utveckling som sker. Jag ser också fram emot att lära känna alla kollegor, det verkar vara ett bra gäng.