Välkommen till workshopserien: Hållbarhet som konkurrenskraft
Kan du befästa ditt varumärke gentemot kunder och anställda genom att tydliggöra och marknadsföra företagets hållbarhetsarbete? Svaret är ja! Välkommen till en workshop över två halvdagar där du tillsammans med ett antal andra företag och utvalda expertkonsulter gemensamt hittar vägar framåt inom området för just ert företag.
Det pratas alltmer om greenwashing som innebär att företag eller organisationer skapar en bild av att de är miljövänliga i sin marknadsföring, samtidigt som åtgärderna de gör är verkningslösa eller åtminstone obetydliga i jämförelse med de negativa effekter verksamheten har på miljön. Därför är det viktigt att du som företag ser över er hållbarhetsstrategi och hur den presenteras, såväl internt som externt.
- Träff 1 : 4 september, 08.30-12.00
Hållbarhet som konkurrenskraft - framtidssäkra ditt företag
Vilka förväntningar finns från kunder, ägare, banker, lagstiftning och inte minst från medarbetarna?
Karin Svärd Hertel från Greengoat Hållbarhetsbyrå AB håller i presentationen.
- Träff 2 : 11 september, 08.30-12.00
Hållbarhetskommunikation – skapa en kraftfull hållbarhetsberättelse
Under en halvdags workshop får du verktygen för att skapa en tydlig hållbarhetsberättelse. Med en sådan på plats blir kommunikationen effektiv både internt och externt, på webb, i sociala medier och inte minst - i hållbarhetsrapporten. Förvänta dig en engagerande, kunskapshöjande halvdag med mycket eget arbete för att få bitarna på plats.
Åsa Backman från Greengoat Hållbarhetsbyrå AB ger oss en inblick i hur du kan tänka avseende din hållbarhetskommunikation.
Framgångslyftet är ett affärsutvecklingsprojekt i Östra Mellansverige med fokus på att förbättra de små och medelstora företagens hållbara tillväxt och konkurrenskraft.
I projektet ska fler företag dra nytta av regionens prioriterade områden för smart specialisering samt utveckla förmåga till omställning, förnyelse och förändringsledning. Detta i effektiv samverkan med och utveckling av omgivande stödsystem.
Projektet finansieras av Almi, Region Västmanland, Region Örebro län, Region Uppsala, Region Sörmland, Region Östergötland och Europeiska regionala utvecklingsfonden.