Beatrice Hagman, rådgivare på Almi Väst

Tips till dig som vill ta ett företagslån

Publicerat:

17 okt. 2024, 10:07

Nyhet

Många företagare behöver extra kapital för att kunna expandera, investera i ny utrustning eller utveckla nya produkter och tjänster. Almi erbjuder lån som kompletterar banklån och täcker de behov som inte kan finansieras på annat sätt.

Beatrice Hagman, finansieringsrådgivare på Almi Väst i Borås, berättar om vad du som företagare bör tänka på inför en låneansökan till Almi.

Gör en genomarbetad affärsplan

Du ska ha en affärsplan som beskriver affärsidén, marknadsanalys, målgrupp, konkurrens och hur företaget planerar att växa och bli lönsamt.

Realistisk budget

Räkna på en realistisk budget, inkludera beräknade intäkter, kostnader och kassaflöde så att du vet hur stort ditt kapitalbehov är och kan säkerställa att lånet är tillräckligt. En noggrann budget visar att företaget har en klar bild av sina ekonomiska behov och förmåga att hantera dem.

Involvera Almi tidigt i processen

Genom att kontakta oss tidigt i processen kan vi hjälpa dig med värdefull rådgivning och stärka din position gentemot andra finansiärer.

Var transparent

Var öppen och ärlig, om både styrkor och svagheter i ditt företag. Är du transparent och delar relevant information så kan vi hjälpa dig med bästa möjliga stöd och rådgivning.  

Förberedelse är grunden till framgång

Genom att följa stegen ovan så kan företag öka sina chanser att få sin finansieringsansökan godkänd och att de är väl förberedda att använda kapitalet effektivt.

 

Funderar du på att finansiera din verksamhet med ett Almi-lån?
Boka in ett första digitalt kostnadsfritt möte  så kan vi hjälpa dig.

Vill du veta mer?
Kontakta Beatrice Hagman